Bloei waar je bent geplant| Bemoediging Evie Mol Schilderkunst

Bloei waar je bent geplant| Bemoediging Evie Mol Schilderkunst

Afgelopen weken ben ik sinds een half jaar weer met de 'dolmus' naar de stad gereden. Een klein busje die tussen dorpen en steden mensen op de plaats van hun bestemming brengt. De rit van Güzelçamlı naar Kuşadası duurt ongeveer 45 minuten. We passeerden veel zomerhuizen aan de kust, een paar volgende dorpen maar wat vooral opviel deze weken was de zachtroze bloesem aan de perzikenbomen. 

Heel voorzichtig breken de knoppen open en ontvouwen zich de kleurige bloesemblaadjes. Een prachtig gezicht, al die velden met roze tussen de andere akkers met olijfbomen. Eerder in februari konden we hier al genieten van de bloesem van de amandelboom. 

Akkers en velden met gewas, in het voorjaar de bloesem van fruitbomen, met in de zomer de oogst van de vruchten. In het najaar o.a. de olijvenoogst en het plukken van katoen. Dit laatste is ook altijd een feestje om te zien, velden vol witte katoenbollen, zacht en pluizig. 

Als ik aan bloesem of katoen denk, dan denk ik o.a. aan vrucht dragen, zachtheid, kwestbaarheid en mildheid! In Galaten 5: 22 staat: 'Maar de Heilige Geest brengt ons tot betere dingen: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, mildheid, trouw, tederheid en zelfbeheersing.'

Elke dag wil ik er weer voor kiezen om positief te zijn en te blijven. Ik wil betere dingen tot stand laten komen en vrucht dragen. Het is heel makkelijk te oordelen over verschillende situaties, hier in Turkije en ook over de zaken in Nederland. Ik heb ook een mening en vind vaak dat bepaalde beslissingen die genomen zijn anders hadden gekund. Het is altijd makkelijk om vanaf de bank een oordeel te vellen of negatief te zijn. Dit brengt mij tot niets. In Spreuken 16:23 en 24 staat het volgende: 

'Het hart van een verstandig mens laat hem wijze woorden spreken, en die vormen een overvloed van wijze lessen. Vriendelijke uitspraken zijn als een honingraat, zoet voor de ziel en medicijn voor het lichaam.'

Positiviteit, vriendelijkheid en mildheid brengen vreugde en gezonde vruchten voort! 

Zo wil ik graag leven en hierin anderen inspireren! Doe jij ook mee?

Foto: Evie Mol Schilderkunst

22-03-2021 Deel


(vul hier 'ja' in)
Maak een blog op je website met Websitemachine.nl